Novosti u Mitsubishi Electric programu za 2013.

Novosti u Mitsubishi Electric programu za 2013.

U svim državama EU od početka godine na snazi je nova ErP (Energy related Products) regulativa koja istovremeno promiče energetsku učinkovitost klima uređaja i ograničava tržišni plasman uređaja koji ne zadovoljavaju visoko postavljene kriterije učinkovitosti. Paralelno s uvođenjem ErP regulative, uvedene su i nove energetske klase (A+, A++ i A+++) te je obveza proizvođača istaknuti sezonsku potrošnju električne energije u hlađenju i grijanju.

Japanski su proizvođači objeručke dočekali uvođenje regulative jer su oduvijek bili u samom vrhu kada je u pitanju učinkovitost, odnosno niski utrošak električne energije. Mitsubishi Electric ove je godine temeljito obnovio paletu proizvoda, pa kupci imaju velik izbor štedljivih, atraktivnih i cjenovno prihvatljivih uređaja.

Top model u ponudi, Kirigamine FH zasjeo na sam tron klimatizacijske opreme zahvaljujući najvišem energetskom razredu (A+++ u hlađenju i A+++ u grijanju), naprednom i vrlo preciznom Plasma Quad filterskom sustavu i novo razvijenom 3D I-see senzoru koji temperaturu u svakoj prostoriji regulira očitavajući podatak sa čak 752 zone. U slučaju da korisnik napusti prostoriju, uređaj automatski prelazi u stand-by režim te se ponovno pokreće po povratku korisnika. Uređaj je dostupan u jačinama 2,5, 3,5 i 5,0 kW.

Top model Mitsubishi Electrica, Kirigamine FH ušao je u energetski razred A+++/A+++

Temeljito je obnovljen i najprodavaniji model, Super DC Inverter koji je dobio svjež i moderan dizajn u kombinaciji sa vrlo kompaktnim dimenzijama. Modeli ove serije i dalje su najtiši uređaji na tržištu (21 dB), ulaze u visok energetski razred (A++), opremljene su tjednim timerom i kvalitetnim nano-platinum filterskim sustavom. Jedinice su dostupne u izvedbama jačine 2,5, 3,5, 4,2 i 5,0 kW te 6,0 i 7,1 kW u GF izvedbi (drugačiji dizajn unutarnje jedinice).

Najprodavaniji Mitsubishijev inverterski model SF, raspoloživ je u izvedbama od 1,5 kW (multi verzija) do 7,1 kW (GF verzija)

Novost je i novi inverterski model Standard DC Inverter koji oduševljava povoljnom cijenom, atraktivnim dizajnom i niskom razinom buke. Učinkovitost je na visini zadatka, pa se svi modeli plasiraju u A energetski razred. Raspom modela starta sa 2,5 kW, a u ponudi su i modeli snage 3,15 i 5,0 kW.

Ulazni inverterski model donosi novi dizajn u kučišću kompaktnih dimenzija