Zašto se grijanje na klima uređaj isplati?

Zašto se grijanje na klima uređaj isplati?

Jednostavno, to je najjeftiniji i najkomforniji način grijanja zahvaljujući naprednim inverterskim kompresorima koji digitalnom regulacijom broja okretaja kompresora vanjske jedinice omogućavaju prilagodbu učinka klima uređaja stvarnim uvjetima u prostoru. Ako je temperatura prostora puno niža od željene temperature, klima uređaj radi maksimalnom snagom s ciljem čim bržeg dostizanja željene temperature. Kada se ona dostigne, inverterski uređaj smanjuje svoj učinak a s time i potrošnju električne energije.

Želite uštedjeti na grijanju ove zime? Pogledajte usporedbu troška grijanja i sami odlučite na što se želite grijati ove zime!

* Izračun potrošnje električne energije odnosi se na klima uređaj Mitsubishi Electric Super DC Inverter kapaciteta 4,0 kW u grijanju

Na što valja pripaziti kod odabira klima uređaja?

 

Posebnu pozornost obratite na energetsku efikasnost. Kod odabira klima uređaja proučite koliko električne energije troši uređaj u grijanju i hlađenju. Na novoj energetskoj naljepnici, koju imaju svi klima uređaji koji zadovoljaju stroge ErP LOT10 norme, klima uređaji imaju iskazanu potrošnju električne energije za 1400 sati rada u režimu grijanja i 350 sati u režimu hlađenja.

 

* Objašnjenje svih elemenata nove energetske naljepnice, koja je obavezna na svim klima uređajima koji zadovoljavaju ErP LOT regulativa koja je na snazi od pristupanja Hrvatske EU

Jeste li znali da je u posljednjih osam godine cijena prirodnog plina skočila za čak 70 posto? U istom je periodu cijena lož ulja narasla za gotovo 85 posto! Uspoređujući taj skok cijena s povećanjem cijene električne energije od 39 posto, ubrzo postaje jasno koji energent valja koristiti ako želite sniziti trošak grijanja. Osim toga, u posljednje vrijeme cijene električne energije su u padu, što dodatno ide u prilog korištenju klima uređaja za grijanje!

Potražite svoj idealan TOSHIBA ili MITSUBISHI ELECTRIC klima uređaj za grijanje!

Više o ovoj temi potražite na klimatizacija.hr portalu!